Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 20 april

Bakad blåbärsgröt - gott och nyttigt!

Bakad blåbärsgröt är inte bara nyttigt, det är supergott också! Blåbären och havregrynen tillsammans med lite citronsting ger en klockren smakupplevelse, frukost som nästan är som en dessert. Smaka!

FOTO: Joel Linderoth

Det här är en pimpad variant av havregrynsgröt som verkligen smakar gott. Jättegott till och med – testa!

Bakad blåbärsgröt(4-6 portioner)

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 4,5 dl mjölk, gärna lite fetare
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk rivet skal från en citron
  • 1,5 dl blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop allt utom blåbären i en skål. Häll blandningen i en ugnsform, gärna av lägre variant.
  3. Lägg blåbären över blandningen i ugnsformen.
  4. Ställ in formen i ugnen och låt den gå klar, det tar strax över 20 minuter.
  5. Ta ut, servera direkt, gärna med lite mjölk och kanske lite honung.

Recept: Joel Linderoth

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen