Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj

Bakad rabarber med kardemummakräm

Rabarber blir allra godast med hembakad sockerkaka. Här är en enkel och elegant efterrätt med kardemumma.

 Bakad rabarber med kardemummakräm. Foto: Håkan Larsson
Bakad rabarber med kardemummakräm. Foto: Håkan Larsson

Läs också: Smörstekta rabarber – rekordgott på nolltid

Bakad rabarber med kardemummakräm

Ingredienser (4 portioner)

  • 8–10 stjälkar späd rabarber
  • 2 tsk strösocker
  • 8 tunna skivor sockerkaka
  • Kardemummakräm:
  • 2 dl crème fraiche, 34 %
  • 2–3 tsk florsocker
  • 2 krm malen kardemumma
  • Servering:
  • florsocker
  • citronmeliss

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela rabarbern i 12–15 cm långa bitar. Sockra och ugnsbaka den mjuk mitt i ugnen, 6–7 minuter.
  2. Höj ugnsvärmen till 225 grader och rosta sockerkaksskivorna knapriga högt upp i ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns.
  3. Blanda crème fraiche med florsocker och kardemumma.
  4. Lägg upp det hela som på bilden, pudra florsocker över och dekorera med citronmeliss.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen