Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 7 april

Busenkel yoghurt- och blåbärsglass + bonustips för bebisen!

Ta en, ta två – den här glassen kan du unna dig när du vill. Hemmagjord glass innehåller bara rena råvaror och är inte alls krånglig att göra – sötningsmängden väljer du själv.

Blåbär tillhör de mest kraftfulla antioxidanterna och är ett av de bär som innehåller mest C-vitamin, men även B- och E-vitamin, mineraler och fibrer.

Grekisk yoghurt innehåller mycket protein och och mjölksyrabakterier. Tillsammans blir de här ingredienserna rena rama dundermellanmålet och i fryst form smakar de himmelsk gott.

Bebistips!

Har du en liten där hemma? Den här glassen passar från 6 mån. Skippa sötningsmedlet helt om du vill och frys små fina miniglassar i ett snapsglas med en trubbig pinne eller en liten sked i. Lätt att avnjuta även för de minsta.

 

Bläbärsglass på pinne

Ingredienser

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • ½ dl grädde
  • 1-2 msk kokossocker (eller honung, ej till bebis)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1½ dl tinade eller kokta blåbär för mer intensiv färg.

Gör så här

  1. Mät upp yoghurt, grädde, vaniljpulver och blåbär. Lägg i en skål och mixa samman till en slät smet. Portionera upp i glassbehållarna och stick i glasspinnar. Ställ in i frysen och låt stå att frysa i ca 30-40 minuter. Tag ur glassen ur formen.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen