Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 6 april

Citronrutor - oemotståndligt goda!

Citronrutor som är fantastiskt goda! Söta och fräscha på samma gång och väldigt lätta att baka!

Citronrutor är en kaka som definitivt kommer bli en favorit! Jättegott och friskt – perfekt till en kopp kaffe!

Citronrutor(20 rutor)

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • florsocker till garnering

Gör så här

  1. Klä en liten långpanna, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Riv skalet av citronerna och pressa ur saften.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och poröst. Rör i smör samt skal och saft från frukterna. Rör sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda den mitt i ugnen i 150 grader i 35–40 minuter.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och poröst. Rör i smör samt skal och saft från frukterna. Rör sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda den mitt i ugnen i 150 grader i 35–40 minuter.

Recept: Fredrik Nylén

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen