Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 17 maj

Flädergårdens läskande fläderblomssorbet – så enkelt gör du den

Säsongen är kort, så passa på när de blommar som bäst och gör läskande sorbet av blommorna. Så gott och enkelt!

Bild 1/2 FOTO: Eva Finder
Bild 2/2

Flädergården ligger i nordöstra Skåne. Här är deras härliga recept på fläderblomsorbet som serveras på gå gårdens populära café.

Tips!
Plocka blommorna när de är ordentligt utslagna men de ska inte ha börjat vissna. Och se upp för rapsbaggarna som gillar de söta blommorna. Det är viktigt att du sköljer blommorna noga.

Fläderblomssorbet

Ingredieser

  • 3 dl fläderblomssaft
  • 1 dl vatten
  • 3 äggvitor
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Häll fläderblomssaften och vattnet i en vid skål eller skålen till matberedaren. Ställ i frysen tills det blir en issörja.
  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Blanda ner vitorna i smeten och fortsätt infrysningen.
  3. Ta då och då fram skålen och rör runt några varv med matberedare eller vispa för hand. Sorbeten är klar att servera efter omkring 6 timmar. Har du glassmaskin kan den förstås användas.

Flädergården

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen