Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 maj

Friterade fläderblommor

Om du har tillagat fläder och har blomklasar kvar – gör en frityrsmet. Det kommer bli ett oförglömligt sommarminne.

 Friterad fläder med sirap och florsocker. Foto: Istock
Friterad fläder med sirap och florsocker. Foto: Istock

Läs också: Flädergårdens fantastiska fläderblomssaft – här är receptet

Friterade fläderblommor

Ingredienser:

  • 10-12 st fläderblomklasar
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • rapsolja till fritering
  • Till servering:
  • Hemmagjord fläderblomssirap
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna till smeten.
  2. Doppa blomklasarna i smeten. Fritera i het olja i djup stekpanna tills de fått en gyllene färg.
  3. Låt rinna av på hushållspapper och doppa i strösocker eller florsocker.
  4. Servera med rikliga mängder sirap, gärna hemmagjord fläderblomssirap, och lite florsocker.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen