Gå till innehåll

Vi ber om ursäkt

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 juli 2017

Fröknäcke – så enkelt och så gott

De här knäckebröden försvinner på ett nafs! Så goda, antingen ensamma eller tillsammans med ett gott pålägg. Kolla in godaste receptet.

 Fröknäcke, så gott och så enkelt. Testa det här receptet!
Fröknäcke, så gott och så enkelt. Testa det här receptet! FOTO: Trä, hops och kärlek

Har du inte bakat fröknäcke tidigare så kommer du börja nu. Så enkelt och så gott! Och du kan variera receptets fröer enligt egen smak.

Receptet kommer från Trä, hops och kärlek – en härlig blogg här på Land.se

Fröknäcke

Ingredienser

  • 1/2 dl linfrön
  • 1 dl vatten, att blötlägga linfröna med (om du vill blötlägga linfröna före baket så låter du dem ligga i vattnet i cirka en timme för att få en kletig konsistens)
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser förutom flingsalt till en smet.
  2. Bred ut tunt på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 60 minuter.

Recept: Trä, hops och kärlek

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen