Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 oktober

Gårdskaféets underbara kanelbullar med saftigt äppelriv

Från Vånga gårdskafé i nordöstra Skåne kommer receptet till de här fantastiska kanelbullarna. Äppelrivet gör bullarna supersaftiga samtidigt som kanelsmaken förstärks.

 De här skånska kanelbullarna med äpple är vanvettigt goda.
De här skånska kanelbullarna med äpple är vanvettigt goda.

Annika Olsson är fruktodlare i nordöstra Skåne. På sin gård Vånga driver hon ett välbesökt gårdskafé. En av specialiteterna här är hennes berömda kanelbullar med äppelriv från gårdens egna äpplen. Godare bullar finns inte! Här bjuder hon på receptet.

Läs också: Älskad äppelkaka i långpanna – gott till många

Kanelbullar med rivna äpplen

Ingredienser

  • 15 stycke
  • 75g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g rumsvarmt smör
  • kanel
  • 1 äpple med skal

Gör så här

  1. Smält smöret. Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Blanda alla ingredienser i en degblandare och knåda degen i omkring 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, detta tar cirka 1 timme.
  2. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut smör- och mandelmassablandningen. Strö över rivet äpple (låt gärna skalet vara på för att ge lite extra färg) och kanel.
  3. Rulla ihop rektangeln till en rulle och dela den i 15 bitar, lägg bullarna i formar och jäs i 60 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter på 210 grader.

Recept: Annika Olsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen