Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 december 2017

Godaste griljeringen av julskinkan

Bästa griljeringen är snabb, enkel och otroligt god. Så här lätt griljerar du helgens bästa julskinka.

 Välj en svensk julskinka och sätt din egen prägel med hjälp av griljeringen.
Välj en svensk julskinka och sätt din egen prägel med hjälp av griljeringen. FOTO: Istock

Många väljer färdigkokt julskinka för att spara tid i köket. Om du köper skinkan färdigkokt – satsa då på en svensk julskinka och gör din egen griljering. På så sätt kan du sätta egen prägel på skinkan och få den att smaka precis sådär underbart gott som den ska.

Julskinka från grunden är inte heller svårt. Köp en rimmad skinka av god kvalitet och koka den hemma.

Tips!

Att få griljeringen att fastna på skinkan kan vara knepigt men det finns en smart lösning: potatismjöl. Pudra julskinkan med potatismjöl där griljeringen ska vara så kommer den att sitta där den ska och inte glida av.

Läs också: Julmat – Lands bästa recept

Godaste griljeringen recept

Ingredienser

  • 1 dl svensk senap av bra kvalitet, gärna sötstark
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker (kan uteslutas)
  • 1-2 dl ströbröd

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, senap och socker till en griljering.
  2. Bred på griljeringen.
  3. Griljera den kokta julskinkan i ugn, 200 grader i 5–7 minuter.

Koka julskinka recept

Ingredienser

  • 3 kg rimmad julskinka
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 - 4 lagerblad

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Putsa skinkan och lägg i den i det kokande vattnet tillsammans med pepparkornen och lagerbladen. Beräkna koktiden till cirka 1 timme / kilo. Minska värmen så att det sjuder och använd gärna termometer. Julskinkan är färdig när innertemperaturen ligger på runt 70 grader. Koktid cirka 3 timmar.
  3. Ta upp skinkan och låt den svalna.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen