Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 januari

Gör baconströssel

Över soppan, i salladen eller på glassen. Baconströssel är en fantastisk smakhöjare till många rätter, även till sött. Så här enkelt gör du strösslet själv.

 Baconströssel tar din matlagning till nya smakhöjder.
Baconströssel tar din matlagning till nya smakhöjder. FOTO: Istock

Bacon är en utmärkt krydda. Och du behöver inga mängder för att du ska komma åt den röka, salta smaken. Lite strössel på toppen kan räcka. Sensationellt gott både till mat- och efterrätter.

Läs också: Knaprig kålbacon – nyttigt gourmésnacks på minuten

Baconströssel

Ingredienser

  • Bacon, exempelvis ett paket

Gör så här

  1. Skär bacon riktigt fint.
  2. Stek ditt finskurna bacon i en stekpanna utan fett och låt sedan fettet från köttet rinna av på papper.
  3. När det är torrt så hackar du det fint eller krossa i en mortel.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen