Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 december 2017

Gör dadelbollar– julens godaste utan vitt socker!

Mörk choklad, dadlar, cashewnötter och havssalt. Ja, det är lika gott som det låter. Här är bästa receptet på dadelbollar – utan vitt socker.

 Dadelbollarna som kan bli julens favoritgodis.
Dadelbollarna som kan bli julens favoritgodis.

I byn Skåne-Tranås ligger Österlens chokladfabrik. Här bjuder chokladfabrikörerna Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén på sitt bästa recept på julens bästa dadelbollar.

Läs också: Julgodis – här är Lands bäst recept

Dadelbollar med havssalt

Ingredienser

  • 20 stycken
  • 2 deciliter naturella cashewnötter
  • 8 färska dadlar (utan kärnor)
  • 1 1/2 msk kokosolja
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kakao
  • 100 g mörk choklad (minst 70 procent)
  • Garnering: Havssalt eller hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna till bitar i en blender eller matberedare.
  2. Tillsätt dadlar, kokosolja, vanilj, salt och kakao.
  3. Mixa samman med nötterna så du får en slät massa.
  4. Forma till runda bollar och lägg på en tallrik med bakplåtspapper.
  5. Sätt in i kylskåpet och kyl i cirka 30 minuter.
  6. Doppa bollarna i smält choklad.
  7. Strö över havssaltsflingor eller hackade pistagenötter.
  8. Låt stelna och förvara svalt.

Recept: Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen