Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 januari

Gör högrevsfärsbiffar

Högrev, bacon och kål. Av det gör du enkelt bästa middagsmyset. Detta recept får du inte missa!

 Högrevsbiffar med bacon och kål blir lätt en favorit.
Högrevsbiffar med bacon och kål blir lätt en favorit.

Kokboksförfattaren Anne Aobadia har skrivit boken Vardagsgott. En jättebra kokbok med 52 ovanligt enkla recept.

Här bjuder hon på ett av favoritrecepten: Högrevsbiffar med kål och bacon. Anne Aobadia har här använt högrevsfärs och spetskål som är lite mjällare. Men vanlig nöt- eller blandfärs och vitkål fungerar också bra.

Läs också: Laga lammfärsbiffar

Högrevsfärsbiffar med kål och bacon

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 g högrevsfärs
  • 150 g bacon, tärnat
  • smör, till stekning
  • 600 g spetskål
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk brödkummin- eller fänkålsfrön
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Forma fyra platta biffar. Knaperstek baconet i lite smör. Ta upp.
  2. Bryn biffarna i samma panna. Salta och peppra och håll varmt medan du gör i ordning resten.
  3. Dela kålen i stora klyftor och stek gyllene i smör.
  4. Häll i grädde och krydda. Låt puttra på medelvärme några minuter. Servera till biffarna och baconet.

Recept: Anne Aobadia

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen