Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari

Gör krämig fiskgratäng

Ett fiskblock, en handfull räkor och lite fetaost. Lägg allt i en form och skjutsa in i ugnen. Här är bästa fiskreceptet.

 Fina fisken. Detta är fiskrätten du kommer älska. Smakar fantastiskt och är superenkel att göra.
Fina fisken. Detta är fiskrätten du kommer älska. Smakar fantastiskt och är superenkel att göra. FOTO: Emma Shevtzoff

Vardagsgott är en kokbok med 52 ovanligt enkla recept. Alla recept är utan socker, gluten, onödiga tillsatser och de innehåller dessutom ganska få kolhydrater.

– Jag gillar enkla recept med minimal insats i köket, säger kokboksförfattaren Anna Aobadia.

Här är hennes supergoda recept på fisk med räkor och fetaost.

Tips!

Har du inte ajvar relish hemma går det bra med pesto, tomatpuré eller dijonsenap. Det går också bra med vanlig riven ost om du inte har feta hemma.

Läs också: Gör snabb auberginegratäng

Tisdagsfisk med räkor

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 600 g torsk eller valfri fisk, fryst fiskblock
  • 100 g fetaost
  • 100 g kräftstjärtar eller räkor, utan skal
  • 6 soltorkade tomater, finhackade
  • 2 msk ajvar relish
  • 2–3 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • ½ dl dill, finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Här funkar det bäst med halvtinad fisk. Lägg i ugnsform. Salta och peppra.
  2. Riv eller smula fetaosten ovanpå. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter eller tills fisken är klar.
  4. Servera med nykokt blomkål, broccoli eller smörstekt strimlad vitkål.

Recept: Anne Aobadia

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen