Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 september

Gör supernyttig rönnbärsdricka – härligt frisk och god!

Rönnbär är inte bara vackra och supernyttiga. De är goda att göra måltidsdricka av också. Så här gör du höstens friskaste rönnbärsdricka.

Du kan göra rönnbärsdricka utan att koka den för att behålla alla nyttigheter eller koka för långtidsförvaring. Du får en underbart frisk och lagom kärv och god måltidsdryck med en lätt nötig smak.

Det här receptet kommer från boken Safthushållning av Petter Bergström.

Om du inte har egna rönnbär på tomten så tänk på att alltid fråga markägaren om lov innan du plockar.

Läs också: Smartbäret! 10 anledningar att älska rönnbär

Härligt frisk rönnbärsdricka

Ingredienser

  • 1 kg rönnbär
  • 3 liter vatten
  • 3 dl honung, gärna flytande och smakrik

Gör så här

  1. Rensa bort dåliga bär.
  2. Lägg bären i en kastrull eller bunke och mosa dem med en trästöt eller undersidan av en flaska.
  3. Slå på kokhett vatten och plocka bort kvistar som flyter upp till ytan.
  4. Låt rönnbärsröran stå övertäckt i två dygn i rumstemperatur och häll den sedan i en silduk monterad över en kastrull eller bunke. Tillsätt honung efter smak. Häll upp i väl rengjorda flaskor.
  5. Saften håller i någon månad i kylskåp. Om du kokar upp den och förvarar den i väl rengjorda flaskor med tättslutande lock i ett svalt utrymme håller den upp till ett halvår.

Recept: Petter Bergström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen