Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni

Grymt god gubbröra på inlagd sill

Gubbröra med färdigköpt inlagd sill är både gott och superenkelt att göra. Perfekt som tilltugg eller som dipp med knäckebröd.

 I originalet görs gubbröran med ansjovis, men färdigköpt inlagd sill i röran är väldigt gott tillsammans med ägg och forellrom.
I originalet görs gubbröran med ansjovis, men färdigköpt inlagd sill i röran är väldigt gott tillsammans med ägg och forellrom. FOTO: Ove Lindfors

Gubbröra på inlagd sill

Ingredienser

  • 8 bufféportioner (4–5 dl)
  • 1 burk inlagd sill, cirka 240 g
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1/2 dl hackad rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1/2 dl hackad dill
  • 50 g forellrom
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • hackad gräslök

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Hacka äggen.
  2. Blanda alla ingredienser, vänd sist ner rommen. Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök vid servering.

Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen