Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 augusti

Hemgjord dragonvinäger – perfekt till bearnaisesås

Det finns en viktig ingrediens som ger bearnaisesåsen en extra skjuts: dragonvinäger. En busenkel blandning som snart blir en omtyckt favorit i kylskåpet.

 Foto: Sandra Back och David Langseth, som driver bloggen Trä, hops och kärlek
Foto: Sandra Back och David Langseth, som driver bloggen Trä, hops och kärlek

Färsk dragon i all ära, men den gör sig nästan bäst i andra former. Ett sätt är att torka dragonen, ett annat att lägga in den.

Oavsett om du odlar egen eller köper på affären är det busenkelt att göra en egen inläggning som bland annat gör sig bra i bearnaisesås och hamburgerdressing.

Den här varianten kommer från bloggen Trä, hops och kärlek, men föredrar du en mildare smak går det bra att använda äppelcidervinäger i stället.

Öppnad burk förvaras i kylskåp och håller i ungefär ett halvår. Smaken kommer att förändras efter några veckor och bli lite fylligare.

Läs också: Här kan du läsa mer om dragon och vad det kan användas till

Dragonvinäger

Ingredienser

  • Färsk dragon
  • Vitvinsvinäger
  • En ren glasburk

Gör så här:

  1. Repa bladen från dragonen och lägg i burken. Fyll burken så gott det går med dragon.
  2. Fyll på med vitvinsvinäger tills bladen täcks, om de spretar upp i luften får du hjälpa till att trycka ner dem.
  3. Klart! Förvara i kylskåp och använd vid behov.

Bloggen Trä, hops och kärlek

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen