Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 17 maj

Hemgjord lammkorv med färska kryddor – så gör du den själv

Att göra egen korv är enklare än du tror. Här får du ett recept på fantastiskt god lammkorv med smak av timjan, rosmarin och persilja.

FOTO: Niklas Kämpargård

Har du inte gjort egen korv förut? Här har du enkla och tydliga steg för steg-instruktioner:

För att göra korven behöver du:
En hushållsassistent med köttkvarn och korvhorn (tillbehör). Det funkar också utmärkt med en separat köttkvarn och en gammaldags korvspruta.
Bomullsgarn eller korvsnöre.

Lammkorv med timjan, rosmarin och persilja

Ingredienser

  • 5 meter gris- eller fårfjälster
  • 2,5 kg lammkött
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk svartpeppar
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 3–4 dl hackad färsk persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl kallt vatten (gärna iskallt eftersom det gör smeten mer lätthanterlig)

Gör så här

  1. Frys lammköttet ytligt (en timme i frysen) så blir det enklare att mala köttet.
  2. Mal köttet i en köttkvarn till hushållsassistenten.
  3. Sätt på korvhornet och stoppa korven löst, eftersom smeten expanderar vid tillagning.
  4. Låt gärna korven ”vila” i några timmar innan grillning.

Niklas Kämpargård

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen