Gå till innehåll

Vi ber om ursäkt

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juli

Hemlagad marmelad med jordgubbar och rabarber

Det är enklare än du tror att göra egen marmelad. Och godare än med rabarber och jordgubbar kan det knappat bli. Koka och njut!

 Den här rabarber- och jordgubbsmarmeladen är enkelt att göra och smakar underbart på frukostmackan.
Den här rabarber- och jordgubbsmarmeladen är enkelt att göra och smakar underbart på frukostmackan. FOTO: Ove Lindfors

Caroline Hofbergs recept på marmelad med sommarens klassiska smakkombination rabarber och jordgubbar är en härlig sommarfavorit. Smakar ljuvligt till rostat bröd och scones.

Läs också: Rårörd rabarbersaft: Så gör du ljuvligaste sommardrycken

Rabarber– och jordgubbsmarmelad

Ingredienser:

  • cirka 1 liter
  • 500 g rabarber
  • 1 liter jordgubbar
  • 500 g syltsocker

Gör så här:

  1. Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär den i 1–2 centimeter breda bitar. Rensa jordgubbarna och dela dem mitt itu. Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta.
  2. Hetta långsamt upp. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter, skaka lite då och då.
  3. Rör i sockret och höj värmen. Koka marmeladen ganska kraftigt utan lock 2–3 minuter.
  4. Ta grytan från värmen och skumma av. Låt marmeladen vila i cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
  5. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att marmeladen hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen