Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 augusti

Italiensk panzanella – tomatsallad med basilika och bröd!

Underbara tomater – söta, krispiga och i alla färger du kan tänka dig. Här är ett spännande recept med italienska smaker av tomat, basilika och bröd som du inte får missa!

FOTO: Katarina Ekeström

Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeströms blogg.

Panzanella – tomat och brödsallad

Ingredienser:

  • Sallad:
  • 4 skivor surdegsbröd, gammalt och torrt går utmärkt
  • 600 g tomater, gärna blandade sorter
  • 1 liten gurka
  • 1 röd lök
  • svarta oliver, så många du vill
  • färsk basilika, generöst
  • Dressing:
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3/4 dl olivolja
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär brödet i tärningar. Droppa olja över och salta lätt. Stek till fin färg.
  2. Skär tomaterna och gurka i bitar och skiva löken så tunt du kan.
  3. Blanda dressingen i en stor skål. Vänd ner tomater, gurka, lök och oliver. Låt blandningen stå i rumstemperatur och dra i tio minuter.
  4. Precis innan servering vänder du ner brödet och blad av färsk basilika.
  5. Ät som en del av en större måltid, som sidorätt eller som en lätt lunch.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen