Gå till innehåll

Vi ber om ursäkt

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 juni

Jordgubbar med vit chokladmousse

Fräsch, svalkande och smakrik. Den här vita chokladmoussen med jordgubbar kan vara sommarens godaste dessert.

 Allra godast blir det tillsammans med färska, nyplockade jordgubbar. Foto: Håkan Larsson
Allra godast blir det tillsammans med färska, nyplockade jordgubbar. Foto: Håkan Larsson

Läs också: Lands receptskatt – allt gott du kan göra av jordgubbar

Jordgubbar med vit chokladmousse

Ingredienser (4 personer)

  • 1 liter färska jordgubbar
  • pressad saft av en apelsin
  • Vit choklad- och mascarponemousse:
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • 125 g mascarpone
  • Servering:
  • citronmeliss
  • apelsinzest

Gör så här:

  1. Mousse: Koka upp grädden. Ta från värmen och smält chokladen däri. Häll i en skål och ställ i kyl över natten.
  2. Inför servering, vispa upp blandningen hårdare än vanlig vispgrädde och vänd ner mascarponen.
  3. Dela jordgubbarna och låt dem dra i pressad apelsin i cirka 1 timme i rumstemperatur.
  4. Forma ”ägg” av moussen med två skedar doppade i varmt vatten. Lägg upp med bären och dekorera med citronmeliss och apelsinzest.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen