Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 17 december 2016

Julbordets godaste köttbullar! Gör dem redan nu och frys in

Förbered det som går av julmaten så slipper du stressa. Köttbullar går utmärkt att laga och frysa in redan nu. Här är ett fantastiskt gott recept med smak av vilt.

FOTO: Ove Lindfors

Detta fantastiska recept på köttbullar med vildfärs är Lands matskribent Caroline Hofberg specialitet.

Kokt mandelpotatis och en skvätt grädde gör smeten saftig utan att man behöver ströbröd.

Supergoda köttbullar med viltfärs

Härliga köttbullar med vild smak. Foto: Ove Lindfors
Härliga köttbullar med vild smak. Foto: Ove Lindfors

Det här behöver du:

8 bufféportioner
1 liten gul lök
1 tsk rosmarin
1 tsk mejram
1 tsk timjan
6 stötta enbär
2–3 mandelpotatisar
400 g vildsvinsfärs
200 g fläskfärs
1 ägg
½ msk viltfond
2 msk vispgrädde
¾ tsk salt
1 krm nymald peppar
smör till stekning

Gör så här:

1. Hacka löken och fräs den genomskinlig i smör. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Låt kallna. Skala och grovriv potatisen.
2. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Forma till köttbullar.
3. Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Efterstek köttbullarna i ugnen tills de är genomstekta, cirka 10 minuter.

Tips! Extra goda och saftiga blir köttbullarna om du blandar 100 gram katrinplommon som du skär i små bitar och blandar i smeten.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen