Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 9 december 2016

Julens godaste inlagda sill – så enkelt gör du den

Egen inlagd sill på julbordet. Hur härligt är inte det? Carolin Hofbergs recept gör det möjligt – enkelt och rekordgott!

Med inläggningssill som finns att köpa färdig går det enkelt att lägga in sin egen julsill. Den blir extra fin och god med små blomkålsbuketter.

Inlagd sill på Carolines vis

inlagdsill
Lands matskribent Caroline Hofberg bjuder på sitt bästa recept på inlagd sill.

Det här behöver du:

8 bufféportioner

2 förpackningar inläggningssill à 420 g
2 små rödlökar
1 morot
2 dl små blomkålsbuketter
3 lagerblad

Lag
1 dl ättikssprit, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovstötta kryddpepparkorn
4 kryddnejlikor

Så här gör du

1. Koka upp ingredienserna till lagen och rör tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.
2. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Skala och skiva lök och morot.
3. Varva sill, lök, morot, blomkål och lagerblad i en burk. Häll över lagen. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn före servering.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen