Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni

Kalasgod prästostsill med kräftor – snabbt och enkelt!

Lagrad ost, kummin och kräftstjärtar ger en spännande smak. ”5–minutersillen” är färdiginlagd och klar att vända ner i den goda såsen. Snabbt och enkelt!

 En krämig sås med spännande smaker ger sillen ett läckert lyft.
En krämig sås med spännande smaker ger sillen ett läckert lyft. FOTO: Ove Lindfors

Prästostsill med kräftor

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 2 förpackningar 5–minuterssill à 420 g
  • Sås
  • 100 g kräftstjärtar i lag, avrunnen vikt
  • 1 1/4 dl majonnäs
  • 1 1/4 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/4 tsk nystötta kumminfrön
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 1/2 dl finriven lagrad prästost
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Låt kräftorna rinna av noga och grovhacka dem.
  2. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  3. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar.
  4. Vänd ner sillen i såsen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.

Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen