Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 juli

Kantarellpytt - gott och otroligt smakrikt

Kantarellpytt kanske låter lite slarvigt men det är så gott! Skoglig smak och smaklig spis!

 Perfekt mat med mycket smak - kantarellpytt!
Perfekt mat med mycket smak - kantarellpytt! FOTO: Katarina Ekeström

Är du lycklig nog att ha rejält med kantareller så måste du smaka den här fantastiska pytten där kantarellerna har huvudrollen men där många av de andra ingredienserna har fantastiska biroller. Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeström – du hittar mer om kantareller hos henne här.

Kantarellpytt

Ingredienser

  • 400-500 g kantareller
  • 1 liten rotselleri, eller ½ större
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 3 enbär
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • ( lite bondbönor, en näve sockerärtor eller något annat trevligt som finns till hands)

Gör så här

  1. Gå genom kantarellstegen: rensa, borsta ev. skölja och dela i bitar. Stek efter konstens alla regler.
  2. Ansa och skär sellerin i fina små tärningar. Hacka eller klyfta löken. Halvera äpplet, ta bort kärnhuset och klyfta tunt.
  3. Repa bladen från rosmarinen, finhacka eller låt dem gå i hela. Grovhacka enbären.
  4. Smörstek rotselleri, lök och äpple tillsammans med kryddorna. Låt sellerin gå i pannan först eftersom den tar lite tid på sig.
  5. Blanda de olika stekomgångarna, kantareller och selleripannan. Häll på grädde, kanske ser du direkt att det är för lite. Bara att hälla på lite mer. Smaka av med salt och peppar.
  6. Pytten ska inte bada i grädde, den ska bara omfamna ingredienserna och ge en trevlig liten yta. Ät pytten som den är och har du en lyxig dag kan den få sällskap av lite lufttorkad skinka. Fantastiskt gott!

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen