Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj

Knäckig rabarbermarmelad

Ett superenkelt recept som passar perfekt på frukostmackan. Så hör gör du egen rabarbermarmelad.

 Foto: Istock
Foto: Istock FOTO: thodonal

Läs också: Ljuvligt god rabarbersaft – med smak av sommar

Rabarbermarmelad

Ingredienser

  • 1 kilo rabarber
  • 1 kilo strösocker
  • saft av 1 citron

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft.
  2. Låt rabarbern stå och safta sig i 15 minuter. Låt sedan koka på svag värme i cirka 40 minuter. Rör om då och då.
  3. Gör marmeladprov: Lägg en klick marmelad på ett iskallt fat. Om du kan dra genom marmeladklicken med en sked utan att den flyter ihop är marmeladen klar.
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt.

Recept: Bella Linde

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen