Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 13 april

Krämig kräftsill med prästost

Snabb sill som blir buffébordets stjärna? Då behöver du inte leta längre - den här gör du snabbt och enkelt och den blir fantastiskt god!

FOTO: Ove Lindfors

Lyxig och lättlagad är den här underbara sillen, fräsch och pigg i smakerna.

Kräftsill med prästost

Ingredienser

  • 2 förpackningar 5-minuterssill à 420 g
  • 1/2 burk kräftstjärtar i lag à 400 g
  • 1 1/4 majonnäs
  • 1 1/4 gräddfil
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 1/2 dl finriven lagrad prästost
  • 5 msk hackad gräslök
  • 4 msk hackad dill
  • 1/2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  2. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Pressa vätskan ur kräftorna och grovhacka dem.
  3. Vänd ner sill och kräftor i såsen. Låt smakerna mogna i minst några timmar i kylen före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen