Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj

Lättbakad och frasig rabarberkaka

Fantastisk kaka med rabarber som är extra god med vaniljglass eller vaniljsås.

 Frasig rabarberkaka.
Frasig rabarberkaka. FOTO: Håkan Larsson

Läs också: Underbart god rabarberkaka med marängtäcke

Frasig rabarberkaka

Ingredienser (12 bitar)

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Rabarber:
  • 3 rabarberstjälkar (100 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk Maizena majsstärkelse
  • Topping:
  • 1 dl havregryn
  • 25 g smör
  • 2 msk strösocker
  • Garnering:
  • florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Vispa ihop till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  2. Rabarber: Skär rabarbern i 1 cm breda skivor. Vänd dem i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.
  3. Topping: Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen