Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj

Ljuvligt god rabarbersaft

En av de bästa sakerna med sommaren är definitivt att få dricka rabarbersaft. Så här gör du en egen klassisk variant.

 Foto: Johanna Karlsson
Foto: Johanna Karlsson

Det här receptet kommer från Lands bloggare Johanna i Kulla, på hennes blogg hittar du fler härliga recept och gör det själv-pyssel.

Rabarbersaft

Ingredienser (ca 3 liter)

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 l vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 1 citron, saften.

Gör så här:

  1. Dela rabarbern i småbitar och koka i vattnet i ca 15 minuter. Låt bli att röra för då kan saften bli grumlig.
  2. Sila ned saften i en bunke genom en kökshandduk. Koka upp saften igen tillsammans med sockret och citronsaften.
  3. Låt svalna och häll upp på flaskor eller burkar. Går utmärkt att frysa, men fyll då inte flaskorna eller burkarna helt.

Recept: Leila Lindholm

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen