Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 september

Matbloggaren tipsar: Så kokar du den perfekta kronärtskockan

Lands matbloggare Niklas Kämpargård berättar att han äntligen skördar egen kronärtskocka i trädgården.

Här är hans recept på hur du kokar de underbara knölarna perfekt – enkelt och himmelskt gott!

FOTO: Istock

I Niklas blogg hittar du massor av spännande tips och recept – där kan du dessutom läsa om hur du odlar dina egna kronärtskockor!

Läs också: Hemgjord ketchup – bästa receptet

Så kokar du kronärtskocka

Ingredienser

  • Kronärtskocka
  • Tillbehör:
  • Smör
  • Salt

Gör så här:

  1. Räkna med en kronärtskocka per person.
  2. Skär bort kronärtskockan från stängeln (med sekatör eller kniv).
  3. Ta bort de vassa bladen närmast skockan och tvätta av vid behov.
  4. Koka upp tillräckligt med vatten så att det täcker kronärtskockorna. Salta lätt.
  5. Lägg i kronärtskockorna och koka tills de är mjuka (det tar 20 minuter för små skockor och knappt det dubbla för riktigt stora exemplar).
  6. Ta upp kronärtskockorna med en hålslev och låt dem rinna av.
  7. Servera varma tillsammans med smör och salt. Eget örtsalt funkar utmärkt till.

Recept: Niklas Kämpargård

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen