Gå till innehåll

Vi ber om ursäkt

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 juni

Pannacotta med jordgubbar och fläder

Superenkelt recept med bas av jordgubbar och grädde. Den här pannacottan har dessutom ett ljuvligt lager av marinerade jordgubbar. Förbered i god tid och låt vila i kylen.

 Ljuvlig pannacotta med jordgubbar och fläder. Foto: Katarina Ekeström.
Ljuvlig pannacotta med jordgubbar och fläder. Foto: Katarina Ekeström.

Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström. Fler sommardesserter hittar du på hennes blogg.

Läs också: Lands receptskatt – här är allt du kan baka med jordgubbar

Pannacotta med jordgubbar och fläder

Ingredienser (4-5 pers)

  • 2 gelatinblad
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 msk socker
  • ½ krm vaniljpulver eller en halv vaniljstång
  • 1 dl saft, en blandning av fläder och jordgubbar eller ren flädersaft
  • Marinerade jordgubbar
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ – ¾ dl socker
  • ½ citron, den pressade saften

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Använder du en vaniljstång ska den skåras och fröna skrapas ur. Både frön och stång ska läggas i grädden.
  2. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden tillsammans med saften. Rör varsamt tills gelatinet löst sig. Häll upp i portionsglas eller skålar och kyl minst ett par timmar.
  3. Snoppa och skiva jordgubbarna. Blanda med socker och citronsaft. Låt vila i kyl minst en timma, häll sedan över blandningen i portionsglaset.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen