Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 9 december 2016

Perfekt till glöggen! Knapriga saffransbiscotti med choklad

Saffransbiscotti är både gott och fint att ha framme i en glasburk. Här är en enkel variant med ljuvlig smak av saffran.

Bild 1/2 FOTO: Veronica Johansson
Bild 2/2

Du behöver:

100 g smör
1 kuvert saffran
1 ½ dl socker
3 ägg
6 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g hackad mandel
50 g hackad mörk choklad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, låt svalna lite.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ned äggen i smöret och därefter de torra ingredienserna.
4. Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla ut till tre rullar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut dem och sänk samtidigt temperaturen i ugnen till 100 grader.
6. Skär längderna i sneda bitar som du låter ligga kvar på plåten, försök gärna sära lite på bitarna.
7. Ställ tillbaka in i ugnen ytterligare 20 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå kvar och torka på eftervärme.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen