Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 augusti

Plommonsylt med kanel och kardemumma

Den här plommonsylten med kanel och kardemumma är en självklar favorit som smakar lika bra på mackan som på gröten.

 Smaksätt sylten med kanel och kardemumma. Foto: Istock
Smaksätt sylten med kanel och kardemumma. Foto: Istock

Tänk på: Om plommonen är söta kan du ta en mindre mängd socker än vad som står i receptet. Läs också: Så kokar du en mild päronsylt med vanilj

Plommonsylt med kanel och kardemumma

Ingredienser (ger 1 liter sylt)

  • 1 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 7,5 dl strösocker

Gör så här:

  1. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg kärnorna i en bit gasväv tillsammans med kanel och kardemumma.
  2. Koka plommonen och kärnpåse med vattnet i cirka 30 min. Ta kastrullen från värmen.
  3. Lyft upp kärnpåsen och rör ner sockret lite i taget. Låt sylten koka ca 10 min utan lock. Ta bort eventuellt skum.
  4. Häll upp sylten på rengjorda och varma burkar. Tillslut väl så ingen luft kommer in under locket.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen