Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 oktober

"Pumpalåda" - gör enkel gratäng av din pumpa

En gratäng som mättar, smakar jättegott och som är enkel och går snabbt att göra. Går det att bli gladare för ett recept? Nej, förmodligen inte.

Amerikanska Louis Lehmann kom och frälste Sverige med pumpor under 1970-talet. Här är hans enkla recept för en mättande och god middag.

Läs också: Mer gratängsugen? Testa moussaka – för hela familjen

Pumpalåda - en enkel gratäng

Ingredienser

  • Grunden:
  • 5 dl pumpa i tärningar, exempelvis Kabocha-pumpa eller annan fast sort
  • 1 hackad lök
  • 2 rivna morötter
  • 2 msk smör
  • ½ dl ris
  • Fyllningen:
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk paprika
  • 1 dl riven ost.
  • Grädda i 200 grader ca ½ timme.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka riset.
  3. Fräs ingredienserna i en stekpanna ca 10 minuter.
  4. Lägg i en ugnssäker form.
  5. Blanda fyllningen och lägg ovanpå.
  6. Grädda i 200 grader ca ½ timme.

www.pumpkinpatch.se

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen