Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj

Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och choklad

En rabarberpaj fungerar vid alla tillfällen. Den här varianten med jordgubbar, kokos och choklad är en given succé.

 Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och choklad. Foto: Håkan Larsson
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och choklad. Foto: Håkan Larsson

Läs också: Lands receptbank – här är alla våra recept med rabarber

Rabarber- och jordgubbspaj

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 180 g mjöl
  • 2 msk strösocker
  • 135 g osaltat smör, kylskåpskallt, i tärningar
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 250 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Topping:
  • 100 g vit choklad
  • 50 g kokosflingor
  • Servering:
  • ev vispad grädde

Gör så här:

  1. Mördeg: Häll mjöl och socker i en matberedare, tillsätt därefter smöret och kör till en konsistens av små smulor. Tillsätt 3 msk kallt vatten – pulsa några gånger så att smeten blir till en boll. Knåda ihop degen och låt vila en halvtimme i kylen.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 4 mm tjocklek. Lägg degen i en pajform, 25 cm i diameter med lite högre kant, och ställ den i kylen 15 minuter.
  3. Värm ugnen till 180 grader. Nagga pajbotten med en gaffel, och grädda den i 15 minuter.
  4. Fyllning: Dela rabarbern i 2 cm bitar. Skiva jordgubbarna. Blanda allt med socker och potatismjöl. Tillsätt ev finhackad mynta.
  5. Fördela frukten i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Riv chokladen grovt. Blanda med kokosflingor, strö över pajen och grädda den ytterligare 3–5 minuter, tills chokladen smält och börjar få färg.
  6. Servera pajen ljummen, ev med vispad grädde.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen