Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj

Rabarberkaka med marängtäcke

Sockerkaka med rabarber som toppas med ett sött marängtäcke – klart att den här kalaskakan gör succé!

 Rabarber- och marängkaka. Foto: Håkan Larsson
Rabarber- och marängkaka. Foto: Håkan Larsson

Läs också: Lands receptbank – här är alla våra recept med rabarber

Rabarber- och marängkaka

Ingredienser (8-10 bitar)

  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl skivad rabarber
  • 1 tsk kanel
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl mandelspån
  • Till servering:
  • lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver.
  4. Häll smeten i formen. Fördela rabarbern över och tryck ner den något. Pudra på kanel.
  5. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa till en blank och seg smet. Bred marängsmeten över kakan. Strö på mandelspån.
  6. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Om kakan verkar bli för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen.

Recept Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen