Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj

Rabarbermazarin - en perfekt kombination

Drömkakan för dig som älskar mazarin. Grunden är en knaprig mördeg, i den en len mazarinfyllning och så syrlig rabarbern till det.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Receptet kommer från Lands bloggare Katarina Ekeström. Degen görs med fördeg några timmar i förväg och serveras gärna ljummen tillsammans med tinad vaniljglass eller lättvispad grädde.

Läs också: Så gör du egen vaniljvisp – superenkelt

Rabarbermazarin

Ingredienser

  • Mördeg
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g rabarber + 1 msk socker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g mandelmassa

Gör så här:

  1. Mördeg ska arbetas snabbt. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i ägget. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Blanda kvickt ihop till en deg. Plasta och lägg i kyl. Helst flera timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut degen, kavla den och klä formen. Eller gör som jag och tryck ut den jämnt med fingrarna. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugnen till fin färg 12-15 minuter.
  3. Ansa och skölj rabarbern. Halvera stjälkarna på längden och skär sedan i bitar så att de passar den form du valt. Vanlig pajstorlek, avlång eller rund form. Vänd bitarna i socker och lägg åt sidan.
  4. Rör ihop smör och socker. Blanda i äggen, ett i taget. Riv mandelmassan och vänd ner den.
  5. Häll smeten i det förgräddade mördegsskalet, lägg på rabarbern och sätt in i ugnen. Grädda i 25 -30 minuter.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen