Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 8 maj 2017

Ramslökspesto – ruskigt gott med svenska smaker

Ramslökspesto är precis så fantastiskt gott som det låter. Ramslök, rapsolja, nötter och ost – himmelskt!

FOTO: Katarina Ekeström

Pesto är gott och den här peston är verkligen så god som den låter! Rejält svenska smaker där västerbottenosten ger den extra stunsen i smaken – testa! Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeström som har koll på allt om mat – följ hennes blogg här!

Ramslökspesto

Ingredienser

  • en knippa ramslök, ca 30 blad
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 75 g valnötter, eller rostade hasselnötter
  • 100 g färsk västerbottensost

Gör så här

  1. Lägg ramslöken i en matberedare tillsammans med oljan.
  2. Kör kort till en knallgrön massa.
  3. Lägg i nötterna och sätt igång maskinen.
  4. Mixa grovt eller slät efter egen smak.
  5. Riv osten och blanda i för hand. Smaka av med salt.

Recept: Katarina Ekeström

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen