Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 juli 2017

Rårörda vinbär på nolltid– superenkelt och jättegott!

Rör ihop och häll i tättslutande burkar. Rårörda vinbär är ett superenkelt och trevligt sätt att ta vara på bären.

 Enklare kan det inte bli att göra sylt. Bara att plocka, röra ihop och hälla upp på burkar.
Enklare kan det inte bli att göra sylt. Bara att plocka, röra ihop och hälla upp på burkar. FOTO: Istock

Rårört innebär att du rör bären med socker men utan att koka. Tänk på att rårörd sylt inte håller lika länge som kokt. I kylen håller den i 1– 2 veckor, i frysen håller den i flera månader. Fryser du in direkt så slipper du dessutom konserveringsmedel.

Tänk också på att alltid använda väl rengjorda burkar.

Rårörda vinbär

Cirka 1 liter

  • 2 liter röda, svarta eller vita vinbär (2 liter motsvarar ungefär 1 kg)
  • 5-6 dl strösocker (beroende på hur söt du vill ha din sylt)
  • 1 krm natriumbensonat (om du fryser in din sylt direkt så slipper du konserveringsmedel)

Gör så här

  1. Repa och skölj bären.
  2. Blanda bären och sockret i en bunke. Låt blandningen stå och safta sig i ett par timmar.
  3. Rör om bärblandningen med en träslev tills sockret har lösts upp. Rör ner natriumbensonat i lite av sylten och rör sedan ned det i resten av sylten.
  4. Häll upp sylten på väl rengjorda och kalla burkar och förslut med tättslutande lock.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen