Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 21 december 2016

Rödkålssallad med fikon – jättegod och härligt fräsch!

Pigga upp julbordet med en härligt fräsch rödkålssallad. Här är bästa receptet.

Lands matskribent Caroline Hofberg brukar göra en god rödkålssallad med fikon som kompletterar den salta, tunga julmaten på ett härligt lätt sätt. Här bjuder hon på receptet.

Carolines härligt fräscha rödkålssallad

Pigga upp julbordet med en härligt fräsch rödkålssallad. Foto: Ove Lindfors
Pigga upp julbordet med en härligt fräsch rödkålssallad. Foto: Ove Lindfors

Det här behöver du

8 bufféportioner  

1 klyfta rödkål, 500–600 g
rapsolja
3 msk flytande honung
3 msk vitvinsvinäger
5 kryddnejlikor
2 kanelstänger
10 torkade fikon
50 g valnötter
salt och nymald peppar
4 färska fikon
1 ½ msk smör
½ msk rörsocker

Så här gör du

1. Strimla kålen tunt, till exempel med osthyvel. Fräs kålen i lite olja tillsammans med honung, vinäger och kryddor, cirka 5 minuter. Rör under tiden.
2.Strimla de torkade fikonen. Dela nötterna i bitar. Vänd ner frukt och nötter i kålen. Krydda med salt och peppar.
3.Dela de färska fikonen. Smält smör och socker i en stekpanna, helst teflonpanna. Stek fikonen hastigt tills de börjar mörkna, börja med snittytan.
4. Lägg upp kålsalladen på ett fat och toppa med de stekta fikonen.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen