Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober

Så enkelt gör du underbart god pressgurka – bästa recept

Pressgurka är en fantastisk delikatess som lyfter vanlig husmanskost till himmelska höjder. Så här snabbt och busenkelt gör du den själv.

 Godaste tillbehöret. Skiva gurkan riktigt tunt på valfri ledd.
Godaste tillbehöret. Skiva gurkan riktigt tunt på valfri ledd.

Till köttbullar, grytor, inkokt lax eller som pricken över i på en vanlig leverpastejmacka. Pressgurka har en magisk förmåga att förhöja smaken på det mesta – både vardagsmat och festmiddagar. Och är det något du ska sluta köpa och börja göra själv så är det just pressgurka. För den blir så mycket godare och är löjligt enkel att svänga ihop själv.

Läs också: Så snabbt gör du picklad rödlök

Pressgurka

Ingredienser

  • 1 färsk slanggurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika, 12 procent
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 kryddmått vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skölj och skiva slanggurkan tunt med osthyvel.
  2. Blanda gurkskivorna med salt i en skål. Lägg ett fat med en tyngd över i cirka 30 minuter. Häll sedan av spadet.
  3. Nu ska du göra en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
  4. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen