Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 16 maj 2017

Så enkelt gör du världsgod tabbouleh

Den libanesiska rätten tabbouleh är supergod exempelvis till grillat lammkött. Här får du bästa receptet.

Tabbouleh är en fantastiskt smakrik och nyttig libanesisk sallad. Det här härliga receptet med persilja, mynta, tomat, citron och bulgur passar som tillbehör till de flesta rätter eller som ett fräscht inslag på buffébordet.

Receptet innehåller ganska mycket mynta. Vill du tona ner den smaken så minska myntamängden.

Tips! Du kan toppa din tabboluleh med till exempel tunt skivad rökt skinka eller lammkorv. Prova också att byta ut bulgur mot till exempel quinoa eller couscous.

Världsgod tabbouleh

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1 stor bunt bladpersilja
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 grön gurka
  • 4 tomater
  • 2 rödlökar
  • 1 citron, saften av
  • 4–5 msk olivolja eller någon annan matolja du gillar
  • salt och peppar

Gär så här

  1. Börja med att tillaga bullgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Sköj och skär därefter gurka och tomater i små kuber. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt väl i en skål.
  3. Vänd sedan ner bulgurn och stänk över en blandning av pressad citron och olja. Blanda väl.
  4. Smaka av med salt och peppar och garnera med extra mynta.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen