Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 5 maj 2017

Så gör du egen granskottspesto

Berit Henriksson på Rönngården i Jämtland,delar med sig av receptet på läcker pesto av granskott. OBS: fråga markägaren om lov innan du plockar granskott.

FOTO: IBL

Granskottspesto

Ingredienser

  • 1 stor kopp nya, fina granskott. De är milda så ta gärna ta lite mera
  • 5-6 tsk pinjekärnor, alternativt solroskärnor, som rostas i varm stekpanna
  • 1-2 klyftor vitlök efter smak
  • 100 g riven ost, till exempel Västerbottensost
  • 1 dl god raps- eller olivolja.

Gör så här:

  1. Kör i mixer till lagom konsistens.
  2. Det kan behövas mer olja. Smaka av med salt och peppar.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen