Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 9 maj

Så gör du egen rönnblomssirap

Rönnens vita, fluffiga blommor plus knopparna blir god sirap. Mathantverkaren Berit Henriksson delar med sig av sitt recept.

FOTO: IBL

Rönnblomssirap

Ingredienser:

  • 3 l rönnbärsknopp/blommor
  • l vatten
  • 1 kg socker

Gör så här:

  1. Låt rönnbärsknopparna/blommorna småkoka i vattnet i 30 minuter tillsammans med skivad citron.
  2. Sätt grytan svalt över natten med lock på. Sila av och tillsätt 1 kilo socker.
  3. Koka ner vätskan till sirapskonsistens och skumma av eftersom.
  4. Gott till glass eller våfflor eller i teet.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen