Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 9 maj

Så gör du rårörd kråkbärssaft

Kråkbären är minst lika nyttiga som blåbär. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.Kråkbären är bättre än sitt rykte. Här ger mathantverkaren Berit Henriksson på Rönngården i Lit, ett läskande recept.

FOTO: IBL

Rårörd kråkbärssaft

Ingredienser

  • 5 l kråkbär
  • 12 dl vatten.
  • 25 g vinsyra
  • 3.4 dl socker

Gör så här:

  1. Rensa och skölj bären, stöt sönder dem i en kruka.
  2. Häll vatten på de stötta bären, blanda i vinsyran och låt massan stå i 24 timmar på svalt ställ
  3. Låt bärmassan självrinna genom silduk. Mät upp den avrunna saften, rör i sockret och fortsätt röra tills sockret har löst sig.
  4. Häll upp på rena flaskor och förvara svalt. Prova att byta ut 2 liter kråkbär mot blåbär.

Läs mer om

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen