Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 november

Så gör du rotsaksrösti

Potatis, morötter och lök brukar de flesta ha hemma. Med en liten insats blir de så mycket mer. Det hälsar Lands bloggare Katarina Ekeström på Skog till bord!

Kylen ekar tom. Så är det ibland, men något finns där alltid. Ta de rotsaker du har och blanda enligt receptet!

Rotsaksrösti

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Riv potatis, morötter och lök på rivjärnets grova sida.
  2. Salta och låt stå ett par minuter innan du pressar ur så mycket vätska du kan ur rivet.
  3. Hetta upp en rejäl klick smör och en skvätt rapsolja i en stekpanna.
  4. Lägg i rivet och forma en jämn kaka med hjälp av stekspaden.
  5. Stek på medelvärme till fin färg.
  6. Vänd enligt instruktionerna ovan.
  7. Stek tills du är nöjd med färgen.
  8. Röstin ska ha en frasig yta och vara mjuk rakt igenom.

Katarina Ekeström Skog till bord

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen