Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 19 maj 2017

Smörstekta rabarber – rekordgott på nolltid!

Rabarber stekt i smör som lyfter den sötsyrliga smaken. Detta kan vara sommarens godaste efterrätt!

FOTO: Arla

Detta underbart enkla och supergoda recept kommer från Arla.

Smörstekta rabarber

Ingredienser

  • 300 g smala rabarber
  • 25 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • Vispgrädde eller vaniljyoghurt som tillbehör

Gör så här

  1. Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden
  2. Stek dem i smör i en panna 2 min.
  3. Strö över socker och kardemumma och stek i cirka 2 minuter tills sockret börjar bli ljusbrunt. Låt svalna lite.
  4. Vispa grädden lätt och servera till. Ett gott och magrare alternativ är vaniljyoghurt.

Arla

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen