Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 september

Supernyttigt och gott! Gör eget nyponpulver

Nyponpulver är fullt av A-vitaminer, C-vitaminer, B-vitaminer och antioxidanter. Det är gott och kan användas till mycket, så som nyponsoppa, smoothies, som smaksättare i bröd, som nyponte och nypongele.

Nyponpulver (5 dl)

Ingredienser:

  • 2 liter färska nypon

Gör så här:

  1. Plocka nypon.
  2. Skär bort stjälkar och blad.
  3. Dela på mitten och kärna ur, det gör du enklast med en potatisskalare.
  4. Sprid ut nyponen på smörpapper och lägg på ugnsgallret.
  5. Torka mitt i ugnen i 50 grader tills nyponen är helt torra.
  6. Mixa de torkade nyponskalen till pulver i en kaffebönsmixer.
  7. Förvara torrt i väl tillsluten burk.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen