Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 14 februari

Supersnabb cheesecake i glas – med citron och mandelbiskvier

Kolla in den här underbara efterrätten! Cheesecake med citron och mandelbiskvier – godare, enklare och snabbare kan det knappast bli.

Bild 1/3 FOTO: Ove Lindfors
Bild 2/3
Bild 3/3

Med det här superenkla receptet behöver du aldrig mer fundera över vad du ska bjuda på till efterrätt. På bara några minuter har du en lyxig dessert med ingredienser som de allra flesta gillar. Fräsch, syrlig, frisk och söt på samma gång. Garnera med bär från frysen eller efter säsong och servera i fina glas.

Mandelbiskvier gott till citron

Den vanligaste ingrediensen i cheesecake är digestivekex. Här har vi i stället använt mandelbiskvier som ger en mjuk smak som passar fint ihop med citronkrämen.

Citroncheesecake är en lättgjord efterrätt som smakar underbart gott. Foto: Ove Lindfors
Citroncheesecake är en lättgjord efterrätt som smakar underbart gott. Foto: Ove Lindfors

Citroncheesecake med mandelbiskvier(4 portioner)

Ingredienser

  • 80 g mandelbiskvier
  • 1 dl lemon curd
  • 100 g färskost, till exempel philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär eller andra bär
  • rostade mandelspån

Gör så här

  1. Krossa biskvierna grovt.
  2. Rör ihop lemon curd och färskost. Vispa grädden och vänd ner i ostsmeten.
  3. Varva kakor, ostkräm och blåbär i 4 glas. Toppa med mandelspån.

Caroline Hofberg

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen