Gå till innehåll

Psst...

Till den som ser detta: ha en underbar dag! :)

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 26 november 2016

Toppengott hälsogodis! Krispigt nötbräck med frö och honung

Skippa vitt socker i årets julgodis. Det blir minst lika gott med honung – och mycket nyttigare.

Receptet kommer från boken Honungsjul, gjord av elever och lärare vid restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Dackeskolan i samarbete med Marita Delvert.

Krispigt nötbräck – hälsogodis utan socker

notbrackx

Du behöver:

1 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1 dl grovt hackade valnötter
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl rårörsocker
150 g smör
1 dl honung
50 g choklad

 Så här gör du:

1. Rosta solros- och pumpafrön i en stekpanna. Blanda dem med de grovhackade nötterna.
2. Koka socker, smör och honung i en tjockbottnad gryta tills blandningen uppnått 140 grader (cirka 20 minuter).
3. Häll blandningen över nöt- och fröblandningen på plåten och låt det stelna.
4. Smält chokladen i vattenbad och ringla över.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen