Gå till innehåll

Psst...

Det ser ut att vara tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 18 oktober

Svensk textilhistoria – upplev den lyxiga tyngden från en Pelle Vävarerock

Längtar du efter lugna kvällar i soffan? Då ska du unna dig att svepa in dig i en av Pelle Vävares fantastiska rockar. Lyxigare, mjukare går inte att hitta. Rätt vårdad håller den dessutom i årtionden. Köp dem via Land shopping.

Nackdelen är ju att det dröjer innan kunden köper en ny.

En rock från Pelle Vävare ska vara behagliga för kropp och själ och hålla i decennier – bara den sköts på rätt sätt. Men det är det värt, menar Urlika Skanby CEO på Brand New Homes som numera äger och förvaltar det anrika varumärket från Kinna.


Köp utvalda rockar från Pelle Vävare här

pelle vävare

– Vi tummar aldrig på kvalitén och jobbar mycket med de där lilla extra som täckta sömmar och en innerficka, berättar hon.

Den klassiska rocken är sydd av skuren bomullsfrotté vilket ger den extra mjuka känslan.

Tyngden i rocken som förknippas starkt med Pelle Vävare är en del av den lyxiga upplevelsen och som bidrar till att den hamnat överst på många önskelistor under åtskilliga decennier.

Starten skedde i svenska hem

Det var år 1893 som 30-åriga Alfred Johansson startade en blygsam verksamhet på Stommen i Kinna. Startkapitalet var 3.000 kr och textilierna vävdes av kvinnor i deras hem.

I Sverige var vävning ett kvinnligt hantverk fram till 1820-talet och en sysselsättning under vintermånaderna när man inte kunde arbeta inom jordbruket. I början av 1800-talet kom de första mekaniska bomullsspinnerierna, men utvecklingen gick sakta i Sverige och även efter att massproduktionen kom igång fortsatte vävningen i hemmet att vara viktig.

Behaglig miljö nödvändigt i livet

Svensk textilindustris hjärta uppstod Borås och Sjuhäradsbygden och det var i Kinnahult Alfred Johanssons verksamhet utvecklades vidare.

– I dag drivs varumärket av övertygelsen om att en behaglig och inbjudande hemmamiljö är grundläggande för vårt välmående. Vi tillverkar produkter som är behagliga för kropp och själ, säger Ulrika

Köp fler saker till ditt hem och hitta lokalt hantverk i Land shopping.

Läs även: Visste du det här om älskade Mon amie?

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter Gratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.

Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen